Трима американски военни са били убити и мнозина са били

...
Трима американски военни са били убити и мнозина са били
Коментари Харесай

Трима американски военни са били убити при атака с дронове в Йордания

Трима американски военни са били убити и мнозина са били ранени при офанзива с дронове против американски сили, ситуирани в Североизточна Йордания, наоколо до границата със Сирия, съобщи през днешния ден американският президент Джо Байдън.
 
Според американския водач зад нападението стоят групировки, подкрепяни от Иран. " Днес Америка тъгува. Снощи трима американски военни бяха убити и мнозина бяха ранени при офанзива с дронове против нашите сили, основани в Североизточна Йордания ", се споделя в изказване на американския президент.
 
" Въпреки че към момента събираме сведения за тази офанзива, знаем, че е била осъществена от радикални групировки в Сирия и Ирак, които разполагат с поддръжката на Иран ", акцентира Байдън. Това е първият случай, при който американски военни умират в района, откогато стартира войната в линията Газа.
 
 Джо Байдън Джо Байдън Източник: ABD
Байдън разясни, че офанзивата е била осъществена нощес. " Ще останем правилни на тяхната решителност да се борят с тероризма ", сподели американският президент за убитите бойци.
 
" Без подозрение ще потърсим сметка на всички виновни в миг и по метод, който ние изберем ", акцентира американският водач. Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, което дава отговор за района на Близкия изток, съобщи, че при офанзивата са ранени 25 американски бойци.
 
Атаката, при която са убити трима американски военни, не е осъществена на територията на Йордания, а в Сирия, съобщи през днешния ден представител на йорданското държавно управление, представен от Ройтерс. Говорителят Муханнад ал Мубайдин сподели пред йорданската държавна телевизия " Ал Мамлака ", че офанзивата е била осъществена против американската база " Ат Танф " в Сирия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР