Трима американски сенатори са предложили мярка, целяща да бъде блокирана

...
Трима американски сенатори са предложили мярка, целяща да бъде блокирана
Коментари Харесай

Сенатори от САЩ опитват да спрат доставката на Ф-35 за Турция

Трима американски сенатори са предложили мярка, целяща да бъде блокирана доставката на изтребители пето потомство Ф-35 за Турция.

Предложението е било направено от двама сенатори на Републиканската партия и една представителка на демократите, заяви гръцкото издание Антена/нюз. То идва в миг, когато връзките сред Съединени американски щати и Турция се намират в развой на утежняване, показва изданието.

В свое известие сенаторите изричат паника за намиращия се в пандиза свещеник Андрю Брънсън, който бе арестуван от турските управляващи по обвиняване в присъединяване в опит за боен прелом в Турция през 2016 година

Те стимулират своето предложение за блокиране на самолетните доставки с това, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган управлявал по метод, който сенаторите считат за "опасен ", защото турският президент пренебрегнал върховенството на закона.

Стратегическите решения на Турция, за жал, от ден на ден се отдалечат от ползите на Съединени американски щати и са в контраст с тях, което прави все по-рисковано доставянето на самолети Ф-35 на режима на Ердоган, споделил един от сенаторите.

Турция възнамерява да закупи над 100 самолета Ф-35, а нейни компании вземат участие в взаимното произвеждане на този изтребител. Анкара чака да стартира да получава първите самолети до една година.

Анализатори в Атина се притесняват, че доставката на тези изтребители ще докара до още по-голям дисбаланс в Егейско море.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР