Трима активисти от организацията за борба с климатичните промени Last

...
Трима активисти от организацията за борба с климатичните промени Last
Коментари Харесай

Екоактивисти поругаха знаков фонтан в Рим

Трима деятели от организацията за битка с климатичните промени Last Generation изсипаха черна течност на растителна основа в емблематичния шадраван от 17-и век, прочут на римляните като La Barcaccia, преди да бъдат изведени от полицията.

Фонтанът с формата на лодка е планиран от известния италиански ваятел Пиетро Бернини.

Според националната традиция той е бил въодушевен от откриването през 1598 година на лодка на площада, откакто тя е била отнесена във вътрешността в сушата от придошлата река Тибър, написа Last Generation.

Превръщането на водата в черна " предвещава сюжета за " края на света ", към който се насочваме, защото от ден на ден натискаме педала на газта : суша, редуваща се с опустошителни наводнения, които ще сложат завършек на живота на Земята, дружно с горещите талази ", се споделя в изказване на организацията.

Last Generation стартира да организира мирни, само че разрушителни митинги в Италия предходната година преди парламентарните избори, призовавайки политиците от всички партии да трансфорат изменението на климата в собствен приоритет.

Протестите в Италия са част от поредност от дейности в цяла Европа, целящи да насочат вниманието към изменението на климата.

Активистите са хвърляли чорба, торта, картофено пюре или миещи се бои по обекти на културното завещание и изкуството в музеите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР