Трилъчевата звезда на Mercedes-Benz, която днес е може би най-разпознаваемата

...
Трилъчевата звезда на Mercedes-Benz, която днес е може би най-разпознаваемата
Коментари Харесай

Трилъчевата звезда на Mercedes-Benz стана на 100 години

Трилъчевата звезда на Mercedes-Benz, която през днешния ден е може би най-разпознаваемата емблема измежду всички международни автомобилни производители, към този момент е на 100 години. Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) кандидатства за патентна отбрана за своята комерсиална емблема на 5 ноември 1921 година По това време трилъчевата звезда съществува към този момент към 10 години, само че без кръга, в който е вписана през днешния ден. Марката, която в този момент познаваме като Mercedes-Benz, се ражда едвам през 1926 година

Марката Mercedes-Benz се образува вследствие на сливането на две конкурентни компании - Benz & Cie (основана от Карл Бенц) и Daimler-Motoren-Gesellschaft (основана от Gottlieb Daimler) - в концерна Daimler-Benz. А името на марката идва от два от най-значимите транспортни средства на обединените компании - Mercedes от 1901 година и Benz Patent-Motorwagen от 1886 година В резултат на сливането на DMG с Benz & Cie, логото се промени леко: триъгълната звезда е украсена с лавров венец. Оттогава на колите на Mercedes-Benz се появява новата емблема.

Звездата с три лъча символизира превъзходството на марката във всички направления: на сушата, във водата и във въздуха. Заслужава да се означи, че през 1921 година е записано и логото под формата на четирилъчева звезда - употребявано е от Deutsche Aerospace Aktiengesellschaft, в този момент известно като Daimler-Benz Aerospace. Междувременно класическата „ панорама “ на триълъчевата звезда на предния похлупак последователно се трансформира в история. На C-класата от поколението W206 към този момент не се предлага за европейския пазар даже като алтернатива, а в Съединени американски щати " стърчащата " емблема към този момент не е налична и за Е-Klasse.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР