Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда обяви, че

...
Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда обяви, че
Коментари Харесай

Ники Лауда иска да закупи 38 самолета от фалиралата "Еър Берлин" за 100 млн. евро

Трикратният международен първенец във Формула 1 Ники Лауда разгласи, че е отправил оферта на стойност 100 млн. евро за 38 самолета на компанията " Еър Берлин ". Вторият максимален авиопервозвач на Германия разгласи неплатежоспособност през предишния месец.

След като основният акционер в компанията, превозвачът от Абу Даби " Етихад ", даде да се разбере, че няма да дава повече финансова поддръжка, се стигна до резултата, че за " Ер Берлин " " не може да се чакат повече позитивни прогнози ", разгласи компанията в изказване.

Лауда си партнира с различен немски авиопревозвач - компанията " Кондор ", която пък е благосъстоятелност на " Томас Кук ".

" Еър Берлин " разпродава своята флотилия на търг, като офертите се одобряват до 25 септември, ден след националните избори в Германия. През предишния месец държавното управление на Ангела Меркел отпусна заем в размер на 150 млн. евро за компанията, с цел да може летният сезон да премине по график.

 Лауда притежаваше две самолетни компании, а в този момент е акционер в
© Reuters

Лауда притежаваше две самолетни компании, а в този момент е акционер в " Кондор ", благосъстоятелност на " Томас Кук ".

Ситуацията с " Еър Берлин " е доста забавна, тъй като едно от дъщерните сдружения " Ники " беше благосъстоятелност преди години точно на Лауда. Легендарният играч има тапия за водач на аероплан, а около заниманието си основа няколко компании, предлагащи чартърни полети.

" Ники " беше продадена на " Еър Берлин ", до момента в който " Лауда Еър " беше ръководена взаимно от водача и австрийските авиолинии преди да разгласи банкрут през 2013 година В момента Лауда има акции от " Кондор ".

В търга австриецът и сътрудниците му от " Томас Кук " вземат участие за 21 самолета " Еърбъс " А320 и А321, които бяха употребени от " Ники " и още 17 на " Еър Берлин ".

Запитан какъв брой е подготвен да заплати, Лауда сподели пред радио ORF в четвъртък: " Много зависи от това какви ще се окажат детайлите, само че в този момент офертата ни е към 100 млн. евро ".

Според " Ройтерс " обаче Лауда ще срещне сериозна конкуренция от държавния авиопревозвач " Луфтханза ". Той възнамерява да закупи 90 самолета. Друг от участниците на търга е британският EasyJet.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР