Трикратният световен шампион Пеле остава в стабилно състояние и се

...
Трикратният световен шампион Пеле остава в стабилно състояние и се
Коментари Харесай

От болницата дадоха информация за състоянието на Пеле

Трикратният международен първенец Пеле остава в устойчиво положение и се повлиява добре от лекуването на респираторна зараза, се споделя в изказване на болничното заведение " Алберт Айнщайн ", в която се намира Краля на футбола. 

" Той се повлиява добре от лекуването на респираторна зараза, не се следи утежняване през последните 24 часа ", оповестиха лекарите. 

В петък Пеле удостовери, че е в болница, като посочи, че хоспитализацията е планувана. По-късно " Ройтерс ", базирайки се на медицински отчет от болничното заведение в Сао Пауло, заяви, че бразилецът е бил диагностициран с респираторна зараза, само че положението му остава устойчиво. 
 Пеле е в тежко положение, тялото му към този момент не реагира на химиотерапия Пеле е в тежко положение, тялото му към този момент не реагира на химиотерапия
Вестникът " Folha di Sаo Paulo " разгласи през днешния ден, че трикратният международен първенец е под палиативни грижи, откакто тялото му е спряло да реагира на химиотерапията. Палиативните грижи оказват помощ за облекчение на болката и задуха при онкологично заболели. 

Нито фамилията му, нито от болничното заведение са съобщили досега дали ракът се е популяризирал в други органи. 
 Молете се за Краля, прикани Мбапе Молете се за Краля, прикани Мбапе
Пеле претърпя интервенция поради израстък на дебелото черво през септември предходната година. 

Легендарният бразилец е единственият троент международен първенец (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия. Пеле е приет за най-хубав футболист на XX век от Международната футболна федерация (ФИФА). 

Бразилецът е вписан в Книгата на върховете на Гинес като създател на 1279 гола в кариерата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР