Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри призова организаторите на

...
Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри призова организаторите на
Коментари Харесай

Анди Мъри иска преименуване на Маргарет Корт Арина

Трикратният първенец от Големия шлем Анди Мъри прикани уредниците на Australian Open да отстранен името на Маргарет Корт от това на втория максимален корт в „ Мелбърн Парк “. Той счита, че полезностите, изповядвани от именитата шампионка, притоворечат с тези на тениса като спорт.

През годините Корт, която със своите 24 трофеи от Големия шлем към момента държи върха по този индикатор, получи голям брой рецензии поради това, че намерено се опълчва на еднополовите бракове и трансджендър спортистите.

„ Когато отиваш на Australian Open искаш да се концентрираш върху тениса, а възгледите на Корт отклоняват фокуса в друга посока. Що се отнася до смяната на името на корта… да, мисля, че това е нещо, което би трябвало да бъде премислено. Не знам кой взема решенията за тези неща, само че не считам, че нейните полезности съответстват с тези на тениса като спорт “ съобщи Мъри пред Pridelife.com.

През 1970 година Корт печели и четирите шампионата от Големия шлем, като тази година австралийката бе поканена от уредниците на Australian Open на шампионата за честването на 50-годишнината от това достижение. Те обаче побързаха да уточнат, че не споделят нейните „ персонални позиции “.

На скромна гала, състояла се преди един 1/4-финалните мачове, Корт получи имитация на трофея на Australian Open от своя популярен съотечественик Род Лейвър, откакто на видеостената на корта бе излъчен клип с най-значимите достижения.

„ Тя явно е обидила доста хора през годините. Играчите също се оповестиха срещу нейните възгледи, което е нещо доста положително “ добави Мъри.

Двукратният олимпийски първенец не е единственият, който счита, че „ Маргарет Корт Арина “ би трябвало да бъде преименуван. През годините за тази мярка неведнъж са призовавали митове като Джон Макенроу и Мартина Навратилова.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР