Трикратният шампион Жил Симон направи впечатляващ старт на тенис-турнира в

...
Трикратният шампион Жил Симон направи впечатляващ старт на тенис-турнира в
Коментари Харесай

Французинът Жил Симон с победа на старта на тенис-турнира в Мец

Трикратният първенец Жил Симон направи впечатляващ старт на тенис-турнира в Мец. 37-годишният тенисист, който възнамерява да се отдръпна от дейния спорт в края на 2022 година, надигра в първия кръг първенеца от 2013 година Давид Гофен с 6-3, 6-3.

Симон, който тази година взе участие с уайлд-карт е печелил шампионата на закрити кортове в Мец през 2010, 2013 и 2018 година

Вече три години французинът няма купа в сбирката си и сега заема 175 място в международната класация. Най-високото му класиране в нея е шеста позиция през 2009 година

„ Познаваме се от доста дълго време и постоянно съм благополучен да играя против Давид още един път преди края на кариерата ми “, сподели Саймън в изявлението си на корта.

„ Наистина не бях убеден преди мача, тъй като знам, че той може да играе доста добре. Но в последна сметка изиграх доста добър мач и това беше доста хубава победа ", добави Симон.

Бившият номер 6 в света реализира своята победа 500 против Стив Джонсън във втория кръг на Ролан Гарос през май. Следващото предизвикателство за 37-годишния играч е срещата му във втория кръг на шампионата в Мец с италианеца Лоренцо Сонего.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР