Трикратният първенец на планетата Марк Селби напусна Световния шампионат по

...
Трикратният първенец на планетата Марк Селби напусна Световния шампионат по
Коментари Харесай

И Селби си тръгна от Световното в Шефилд

Трикратният отличник на планетата Марк Селби напусна Световния шампионат по снукър в Шефилд след изненадваща загуба на осминафиналите от Гари Уилсън с 13:10 фрейма. Доиграването сред двамата стартира при резултат 9:7 в интерес на дебютанта Уилсън, чийто задатък бе небрежно стопен от стимулирания Селби, който осъществя първо брейк от 81 точки, а в следствие открадна фрейма след халф-сенчъри брейк на противника от 52.

По-младият от двамата англичани се появи още веднъж напред в резултата, като „ Веселякът от Лестър “ не се отхвърли и още веднъж изравни след 66 пункта. Това, обаче, се оказа последният фрейм в мача за първенеца от 2014, 2016 и 2017, откакто Уилсън завоюва три поредни партии след брейкове от 86 и 92, с цел да си подсигурява присъединяване на четвъртфиналите в Крусибъл.

Там той ще срещне спечелилия от конфликта сред Али Картър и Джоу Юелун, който стартира на следващия ден в утринната сесия. Междувременно, настоящият международен първенец Марк Уилямс също изостава в своя дуел против Дейвид Гилбърт, който търси дебютно класиране на четвъртфиналите в Шефилд.

37-годишният играч от Дарби поведе с 8:5, преди трикратният международен първенец да реализира съвсем цялостно завръщане в последния фрейм от втората сесия посред им, само че Гилбърт навакса съществено закъснение и открадна партията от по-именития си противник. В следобедната сесия през днешния ден следва доиграването на Стивън Магуайър-Джеймс Кейхил, както и първата сесия от дуела сред Джон Хигинс и Стюарт Бингам. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР