Трикратният олимпийски шампион в алпийските ски Матиас Майер изненадващо обяви

...
Трикратният олимпийски шампион в алпийските ски Матиас Майер изненадващо обяви
Коментари Харесай

Трикратният олимпийски шампион Матиас Майер изненадващо обяви край на кариерата си

Трикратният олимпийски първенец в алпийските ски Матиас Майер изненадващо разгласи края на своята кариера преди днешния супергигантския слалом в Бормио.

32-годишният австриец взе присъединяване в инспекцията на трасето, след което заяви шокиращото си решение в ефира на австрийската телевизия ORF.

" Обмислях през последните няколко дни и би трябвало да кажа, че за мен е време да се отдръпва от Световната купа. Това беше последна ревизия за мен, стига ми толкоз. Бих желал да благодаря на моите спонсори и на Австрийската ски федерация всички свършиха страхотна работа, чакам с неспокойствие да видя какво ще се случи по-нататък ", съобщи Майер.

Шокиращата вест на Майер пристигна малко по-малко от година след спечелването на златния орден в дисциплината Супер-Г на Зимните олимпийски игри в Пекин. По този метод австриецът отбрани купата си от 2018 година от Пьончанг, а той има и още едно злато от спускането в Сочи през 2014 година.

Тези му триумфи го трансфораха в първия скиор, който съумява да стигне до златен орден на три следващи Олимпиади.

В надпреварите за Световната купа пък Матиас Майер приключва кариерата си с общо 11 победи, като последната от тях пристигна през ноември 2021 година по време на спускането в Лейк Луис, Канада.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР