Трикратният олимпийски шампион Кохей Учимура ще бъде част от отбора

...
Трикратният олимпийски шампион Кохей Учимура ще бъде част от отбора
Коментари Харесай

Кохей Учимура ще бъде в отбора на Япония за турнир по спортна гимнастика през ноември

Трикратният олимпийски първенец Кохей Учимура ще бъде част от тима на Япония за четиристранния шампионат по спортна гимнастика, който ще се организира през идващия месец. Това ще бъде първото интернационално събитие за олимпийски спорт в Япония след отлагането на игрите в Токио поради пандемията от ковид.

Чуждестранните гимнастици няма да бъдат сложени под карантина за 14 дни след идването си в Япония, само че ще могат да пътуват единствено сред своите хотели, базите за тренировки и залата на надпреварата за еднодневната конкуренция на 8 ноември, която ще бъде следена от единствено 2000 фенове.

Състезателите, които ще дойдат в Япония, в това число 23-годишният руснак Никита Нагорни, който завоюва три златни медала при мъжете на международното състезание предходната година в Щутгарт, ще би трябвало да имат тест за ковид в границите на 72 часа преди да изоставен съответните страни, а също по този начин ще бъдат тествани всекидневно в Япония.

Турнирът, проведен от Международната федерация по гимнастика, изправя Япония против Русия, Китай и Съединени американски щати. Общо 32 състезатели ще вземат участие в конкуренцията. Всеки тим ще бъде формиран от четирима при мъжете и при дамите.

31-годишният Учимура няма да пази купата си в многобоя и отборната купа на мъжете идващото лято и ще се концентрира единствено върху уреда висилка заради болки в раменете.

" Някой би трябвало да се заеме с работата. Надявам се, че това ще бъде от помощ при семейството на игрите в Токио ", съобщи по време на онлайн конференция президентът на ФИГ Моринари Ватанабе, който изигра ролята на координатор японското държавно управление при провеждането на събитието.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР