Триград с протестна подписка и искане за спешно възстановяване на

...
Триград с протестна подписка и искане за спешно възстановяване на
Коментари Харесай

След бедствието в Триград: Масово анулиране на резервациите за Нова година

Триград с протестна подписка и искане за незабавно възобновяване на пътя. Местните бизнеси са унищожени от бедствието, падат резервации за Нова година.

" Имаме доста анулирани резервации. Ние пуснахме оферта с 30 % отстъпка за заемане на местата за Нова година на хората, които се отхвърлиха, само че и 50 % да пуснем, ние допускаме, че още веднъж ще останем без резервации ", разяснява в " Денят стартира " Радост Караиванова, притежател на вила в Триград.

Местните хора упорстват за ограничения, които да поддържат бизнеса след естественото злополучие, тъй като няма опция за погашение на заплатите на чиновниците.

Нашите нови претенции към локалната власт са да бъдат отпуснати средства за хората, които остават без работа и на които не можем да плащаме заплати и за бизнеса, който ще остане затворен или ще работи със слаби темпове ", прикани Караиванова.

Междувременно обстановката в Триград продължава да бъде тревожна, разясни Караиванова.

" За малко се зарадвахме предишния петък, когато оправиха казуса с водата, само че още същия ден разбрахме, че прекосяването през пътя към Триград ще остане затруднено чак до пролетта ", сподели Радостина Караиванова.

Все още не се подхващат ремонтни действия, добави Караиванова.

Жителите на Триград чакат краткотрайно решение и обезпечаване на достъп през най-рисковия сектор, през който сега е неразрешено прекосяването.

" Ние сме в бойна подготвеност за протестни мероприятия, само че за момента ги отлагаме, защото срещаме схващане на проблемите ни в лицето на кмета на община Девин, и заместник-кметът, който бяха на среща с локалните поданици ", сподели Караиванова.

Подробности вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР