Тригодишно дете от британския град Портишед, Съмърсет, се научи да

...
Тригодишно дете от британския град Портишед, Съмърсет, се научи да
Коментари Харесай

Тригодишно момче брои до сто на шест езика, стана най-младият член на Менса

Тригодишно дете от английския град Портишед, Съмърсет, се научи да брои до 100 на шест езика и стана най-младият член на клуба на вундеркиндите Менса в страната, оповестява The Mirror.

Теди Хобс се научи да чете на двегодишна възраст по време на блокирането против COVID-19. „ Той постоянно се е интересувал от книги, по тази причина се погрижихме да има доста от тях “, сподели майката на момчето, 31-годишната Бет. На 2 години и 2 месеца детето безпроблемно четяло книгата на родителите си.

На идната Коледа момчето получи таблет, с цел да може да играе игри на него. Вместо това Хобс се научи да брои до 100 на мандарин.
Бет и Уил бяха озадачени от гения на сина си. Те се свързаха с медицински експерти, с цел да преценяват равнището на развиване на момчето. „ Теди е първото ни дете и защото е заченато посредством ин витро, няма с кого да го съпоставим “, изясни майката.
                 

В последна сметка родителите се свързаха с Менса. Момчето, което тогава беше на 3 години и 7 месеца, трябваше да премине едночасово онлайн изявление с специалисти от организацията. „ Притесних се дали ще може да седи пред преносим компютър за един час, само че той в действителност го хареса “, сподели Бет. Експертите откриха, че коефициентът на просветеност на момчето е 99,5. Менса приема тези, чийто коефициент на просветеност е в първите два % от междинния индикатор за популацията.

Допълнителни проучвания демонстрират, че на възраст от 3 години и 8 месеца момчето разпознава букви и думи на равнището на дете на 8 години и 10 месеца. Теди получи документ за участие в Менса и стана един от най-младите членове на клуба в страната. Сега върви на детска градина, само че през септември ще тръгне на учебно заведение.
                 

Досега детето-чудо може да брои до 100 на шест непознати езика, в това число мандарин, уелски, френски, испански и немски.

Майката на детето се свърза с Potential Plus, благотворителна организация за надарени деца, където й бяха предоставени консултантски услуги. Бет сподели, че самата тя е почнала да чете на 4-годишна възраст. „ Просто не знаем от кое място се появи тази дарба у Теди “, сподели тя.

В допълнение към ученето, момчето обича плуването и гимнастиката. Той обича да чете книги на 15-месечната си сестричка Пипа и обмисля кариера като доктор, когато порасне. Наскоро момчето стартира да учи знамената на разнообразни страни по света и се заинтересува от моделиране с пластилин. „ Искаме Теди да бъде добър човек и да се радва на живота. Това го желае всеки родител “, акцентира Бет.

По-рано беше обявено, че мексиканско момиче, чийто IQ е по-висок от този на Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, ще стане астронавт и ще колонизира Марс. Тя ще влезе в университета в Аризона, където се надява да притегли вниманието на експертите от НАСА.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР