Тригодишно дете бе извадено живо от спасителите в Измир изпод

...
Тригодишно дете бе извадено живо от спасителите в Измир изпод
Коментари Харесай

Чудо в 91-ия час в Измир: След Елиф, спасиха и 3-годишната Айля изпод руините

Тригодишно дете бе извадено живо от спасителите в Измир отдолу под руините на изцяло разрушена постройка 91 часа след земетресението в петък, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Още по тематиката
" Намерихме детето в кухнята ", сподели чиновник от екипите за търсене и избавяне. Стоеше крепко в триъгълника на живота, който се образуваше в лъча до пералнята и съдомиялната машина. Няма фрактура. "

" Станахме очевидци на знамение в 91-ния час ", сподели кметът на Измир Тундж Совер. " Спасителите извадиха Айда жива. Заедно с огромната болежка, която изпитахме, имаме и тази наслада ".

Кметът заяви в началото, че момичето е на 4 години, само че здравният министър Фахретин Коджа по-късно посочи, че е тригодишно.

Айда Гезгин бе извадена от рухнала постройка в регион " Байракли ", който бе най-тежко обиден от труса.

След като бе пренесена на безвредно място и увита в термоодеяло, тя попита за майка си, а хора в близост избухнаха в овации, други се прегръщаха, а някои плачеха, заяви сътрудник на Агенция Франс Прес от мястото на събитието.

 Тригодишната Айля
Тригодишната Айля
Снимка: AP/БТА

Тв каналът НТВ заяви, че Айда незабавно поискала вода и айрян.

Спасителите разбрали, че момичето е живо в понеделник през нощта и незабавно почнали работа. Тя им споделила, преди да бъде избавена: " Тук съм ", заяви в. " Милиет " и добави, че майка ѝ остава затрупана под руините.

 Тригодишната Айля, изваденена отдолу под руиините след 91 часа
Тригодишната Айля, изваденена отдолу под руиините след 91 часа
Снимка: AP/БТА

Вижте видео със спасяването на Айля >>



Малката Айля Гезгин бе избавена от разрушенията, откакто през вчерашния ден, след 65 часа прекарани под руините, спасителите извадиха и тригодишната Елиф Перинчек. Нейна фотография, на която крепко стиска палеца на своя избавител, се трансформира в знак на вяра и на волята за живот след разрушителния трус, е водеща тематика на турския щемпел тази заран.



Броят на жертвите от земетресението с магнитуд 6,9 в Егейско море, което разтресе Турция и Гърция в петък, доближи 100 души, а ранените са близо хиляда. Турската Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки заяви, че 98 души са починали в западния турски град Измир. Двама младежи са умряли и на гръцкия остров Самос, оповестиха управляващите, представени от Ройтерс.

Това е най-смъртоносното земетресение в Турция от близо десетилетие, отбелязва организацията. 17 здания се срутиха в Измир, а хиляди други понесоха вреди при труса.

Вчера сутринта от отломките на изцяло рухнал жилищен блок бе извадена жива тригодишната Елиф Перинчек. Малката е съумяла да се избави с помощта на паднал върху нея стол, който й обезпечил витално пространство. За спасяването на момиченцето описа пожарникарят Муаммер Челик, чийто палец детето стискаше крепко от самото начало.

 Ериф
Ериф
Снимка: AP/БТА

" Героят тук е Елиф. Ако тя не беше хванала пръста ми, щях да си помисля, че е мъртва и да я покрия с одеяло ", споделя Челик. Той добави, че е заледен на място, когато е усетил, че дребната Елиф го стиска за палеца. " Започнахме да плачем. Всичко дружно плакахме ", споделя още спасителят.



" Елиф: Името на чудото ", озаглавява материала си по тематиката и в. " Йеничаг ". Изданието отбелязва, че преди момиченцето от рухналата постройка над 20 часа след земетресението са били извадени живи и майка му и двете му 10-годишни сестри близначки. Седемгодишният брат на момиченцето обаче не е оживял, отбелязва " Сонсьоз ".

В. " Милят " показва, че дребната Елиф е стискала в продължение на часове пръста на своя избавител. " Божие знамение ", озаглавява обявата си за спасяването на детето вестника. Пожарникарят, избавил момиченцето, е разказал пред изданието, че преди да стане ясно, че дребната е жива, татко й споделил, че е квалифициран за всичко.

 Спасяването на Елиф
Спасяването на Елиф
Снимка: AP/БТА

" Аллах прави чудеса, не се предавай ", бил отговорът на спасителя към бащата. " Когато открих Елиф и тя стисна пръста ми, въобще не го пусна. Елиф беше нашето знамение ", приключи трогателния си роман пожарникарят.



" Не забравяйте ръчичката на Елиф ", приканва опозиционният в. " Джумхуриет ", съгласно който отсега нататък " ръка би трябвало да бъде протягана преди земетресенията ".

If Allah wills not,no one can harm
— Iram (@iramarif0)

Вестникът цитира данни, съгласно които в измирската община Борнова сред 80 и 85 на 100 от постройките са " със междинен или висок риск ". Това заяви локалният кмет Мустафа Идуг. В Борнова нямаше рухнали при земетресението здания, само че това не значи, че няма да има в бъдеще, предизвестява той.

В Байраклъ, друга община в Измир, съгласно разбор на постройките от 2012 година 57 % са рискови, отбелязва още " Джумхуриет ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР