Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на

...
Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на
Коментари Харесай

Тригодишният Никола Димов от Бургас се нуждае от скъпа операция, за да ходи нормално

Тригодишният Никола Димов от Бургас е с присъщ недостиг на бедрената кост. За да се движи обикновено, той се нуждае от интервенция на стойност 120 000 щатски $ в Съединени американски щати.  Операцията би трябвало да се извърши в най-кратък период, а сумата е непостижима за фамилията! Нека помогнем на дребния Никола да оздравее и да върви обикновено!

Вроденият недостиг на бедрената кост на Никола предизвиква съществено закъснение в развиването на едното му краче. В момента разликата в дължината на краката е 4,5 см и  в България на този стадий няма съответно лекуване. Детето  ходи със специфична ортопедична стелка, която обаче към този момент не може да компенсира разликата и походката се нарушава съществено.  В България интервенции за сходен проблем се вършат чак след 11-годишна възраст. Дотогава освен разликата ще е по-голяма, само че и тялото на детето може да получи голям брой изкривявания. Ето за какво фамилията е насила да търси различен вид в името на сина си.

Световноизвестният детски ортопед-хирург доктор Пейли от клиниката Сейнт Мери в Калифорния дава вяра, че крачето на Никола може да бъде оперирано и подложено на удължение, в случай че интервенцията се извърши тъкмо в този миг. Макар и с цената на доста болежка, разликата може да бъде обезщетена и крачето да израсте обикновено, без да се основава риск за здравето на детето.  През септември доктор Пейли ще бъде в Барселона (Испания), където ще прегледа обширно Никола и ще се насрочи дата за интервенция. Времето е малко, а сумата е огромна! Нека отворим сърцата си и дадем късмет на Никола да се оправи!

Семейството е подало документи във Фонда за лекуване на деца, само че процедурата е тромава и възможностите не са огромни. На този стадий няма опция за отваряне на DMS номер, само че всеки, който желае да помогне на дребния Никола, може да го направи по някой от изброените способи:

1. Превод по дарителска сметка:

НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВ
IBAN: BG92UNCR70001523296890
BIC:UNCRBGSF

2. PayPal:

[email protected]

3. HelpKarma

4. Благотворителен базар във Фейсбук -  " Благотворителен базар - Шанс за Никола "

5. Чрез дарителска кутия

Списък на дарителските кутии:
Гр. Бургас Меден Рудник Фото Дъга
Гр. Карнобат ул. Христо Смирненски 10 Магазин за GSM аксесоари

Повече информация за дребния Никола и напредъка на акцията може да получите на Facebook страницата: Шанс за Никола. За връзка с майката на Никола Валентина Христова може да се обадите на тел: 0887506011.

 

Благодарим Ви, че давате късмет на Никола!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР