Тригодишните деца, които може да страдат от ретинобластом (бел. ред.

...
Тригодишните деца, които може да страдат от ретинобластом (бел. ред.
Коментари Харесай

Децата със съмнение за рак на окото ще може да се изследват в България, не в чужбина

Тригодишните деца, които може да страдат от ретинобластом (бел. ред. - рак на окото) и имат потребност от диагноза, няма да отиват в чужбина за това. В България към този момент може да им се направи нужното проучване - ядрено-магнитен резонанс.
Лечебните заведения, в които може да се направи проучването, са лечебните заведения " Иван Рилски " в София и " Света Марина " във Варна. Това излиза наяве от стенограма от последното съвещание на Надзорния съвет на здравната каса (НЗОК), написа в. " ". И двете лечебни заведения имат последно потомство ЯМР скенер.
 Разкриха съществена причина за появяването на рака Разкриха съществена причина за появяването на рака
Учeни рaзкрихa зaгaдкaтa нa измeнeниятa в клeткитe, кoитo cъпътcтвaт пoявaтa нa злoкaчecтвeни тумoрни oбрaзувaния. Рeзултaтитe oт изcл...
" Имаме към 20 случая на година, за които плащаме над 5000 евро плюс пътни, дневни и квартирни. И защото има опция освен в една болница да се прави това проучване, може да се насочват тези деца там, с цел да не се изразходват в допълнение средства ", стимулира предлагането си ръководителят на НЗОК проф. Петко Салчев.
Досега тези деца са пращани в клиника в Швейцария, излиза наяве още от стенограмата.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР