Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен

...
Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен
Коментари Харесай

Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на Има такъв народ

Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен

Лидерът на " ИТН " Слави Трифнов още веднъж ще се кандидатира за народен представител. Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен.  Слави е лидер и в 25 МИР - София , прочут като лидерския изборен регион, в който обичайно мерят сили ръководителите на партиите. Лидерът на Има Такъв Народ постоянно взе участие в парламентарните избори, само че в следствие преотстъпва мястото си в Народното събрание на идващия определен от листата. Предстои да разберем дали още веднъж ще се реализира познатия сюжет.

Тошко Йорданов ще води също две листи - в Благоевград и във Варна. Имунологът проф. Андрей Чорбанов ще води листите във Велико Търново и в Пазарджик.

Последно за изборите на 4 април 2023-а Слави водеше листите на партията си в Благоевград и Стара Загора. Тогава Има Такъв Народ получи 103 971 гласа, т.е., 4.11% поддръжка и вкара 11 депутати.

Гласуването на 9 юни 2024 година ще е по едно и също време за националния и за Европейския парламент, като такава композиция ще има за първи път в страната. Вотът ще дефинира новите 240 депутати в 50-ото Народно заседание и 17-те български представители в Европарламента. Това са първите национални избори за 2024 година, само че шестите за последните три години.

За Народното събрание се гласоподава в общо 31 многомандатни изборни региона (МИР), всеки от които излъчва авансово избран брой народни представители съразмерно на популацията. Многомандатните региони съответстват с административните области на страната, като изключение вършат София-град – разграничена на три региона, и Пловдив – разграничен на два.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР