Триетажна сграда на ловното стопанство край язовир Искър, обявената за

...
Триетажна сграда на ловното стопанство край язовир Искър, обявената за
Коментари Харесай

Как работилница се превърна в завършен строеж край язовир Искър |

Триетажна постройка на ловното стопанство край язовир " Искър ", оповестената за противозаконна, към този момент има приключен тип. Това става половин година, откакто от кметството в Панчарево оповестиха, че градежът не разполага с позволение. Заради абсурда шефът на ловното стопанство бе уволнен, заяви бТВ.

Историята стартира измежду сигнал на общинския съветник Владислав Панев, а от региона и ДНСК оповестиха, че с изключение на позволение липсва план и контрол.

Собственик на постройката е Държавното ловно стопанство „ Искър “, реализатор на градежа с контракт за взаимна дейност е компания " Био Майнинг АД ", обвързвана с предприемача Румен Гайтански.

Едва преди няколко дни от регион Панчарево са изпратили до общинския строителен надзор протокол, че постройката е противозаконна.

Кметът на региона Николай Гюров изяснява забавянето по този начин: " Още на 11 ноември е формиран проектопротокол, който аз съм разгледал задълбочено, възникнаха въпроси, чиито отговори не бяхме получили незабавно, което наложи допълнителни инспекции. Всъщност последните 3 седмици ние не сме ходили на терен. "

Директорът на държавното стопанство, притежател на парцела, Мирослав Джупаров, който е назначен през декември м.г., споделя, че откогато е на поста, не са осъществявани никакви ремонтни действия. " Това, което се е случило, мога да отдам... самите компании, те не са от през днешния ден за на следващия ден да се поръчват нещата, може и преди самите инспекции в това число да са били поръчани или платени самите ремонтни действия “, комплицирано изяснява Джупаров.

Въпреки че уволни предния шеф поради случая, държавното стопанство и компанията оспорват, че градежът е противозаконен. От там настояват, че по-рано на същото място е имало остаряла работилница и няма ново строителство, а единствено ремонт.

На архивни сателитни фотоси в системата на „ Google Ърт “ обаче от интервала 2010-2020 година не се вижда никаква сграда преди градежа. От регион Панчарево към този момент са изпратили констативния протокол към дирекция „ Общински строителен надзор “ и чакат предписание какво да вършат с новата " работилница ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР