Тридневният общонационален траур е обявен, за да бъде споделена болката

...
Тридневният общонационален траур е обявен, за да бъде споделена болката
Коментари Харесай

Турция обявява тридневен национален траур за загиналите палестинци

„ Тридневният общонационален печал е разгласен, с цел да бъде споделена болката на палестинския народ за убитите и ранените при израелските набези против цивилни жители, както и при последното нахлуване против болница на 17 октомври “, се споделя в документа, публикуван късно нощес.

 

Флаговете в страната и в задграничните ѝ задачи ще бъдат спуснати по време на тридневния печал.

 

" Ние в Турция усещаме в сърцата си голямата болежка, която нашите палестински братя са изпитали. В нашата страна е разгласен тридневен общонационален печал в символ на нашето почитание към хилядите починали хора, множеството от които деца и почтени цивилни жители ", написа Ердоган в акаунта си в обществената мрежа Екс (бившия Twitter).

 

След нападението против болничното заведение " Ал Ахли Араб " в линията Газа, за което " Хамас " упрекна Израел, в доста градове в Турция, в това число в Анкара, Истанбул и Измир, бяха проведени митинги против Израел.

 

Израел обаче уточни, че офанзивата в действителност е осъществена от групировката Ислямски джихад, като по време на визитата си в Израел, американският президент Джо Байдън уточни, че наподобява като че ли групировката настина е извървителя. Това бе препотвърдено по-късно от Съединени американски щати и в позиция на Белия дом.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР