Тридневният форум се организира от Департамента за квалификация и професионално

...
Тридневният форум се организира от Департамента за квалификация и професионално
Коментари Харесай

Министър откри конференция на педагозите

Тридневният конгрес се провежда от Департамента за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти към ПУ „ Паисий Хилендарски “

 

„ Темата на днешната конференция е обвързвана с две доста значими страни на актуалното обучение – два детайла, които в идващите години ще дадат нов път на развиване на актуалните просветителни системи “ – с тези думи министърът на образованието проф. доктор Галин Цоков откри Националната конференция: „ Социално-емоционално образование в квалификацията на учителите “. Тридневният конгрес се провежда от Департамента по подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти към Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, като на него пристваха ректорът на висшето учебно заведение проф. доктор Румен Младенов, заместник-ректорът по научно-изследователска активност проф. доктор Теменужка Йовчева, ръководителят на Синдиката на българските учители към КНСБ  доктор Янка Такева, началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова и други

В приветственото си слово министър Цоков акцентира, че концепцията на Образование 5.0, оформила се след пандемията, извежда на напред във времето в развиването на актуалното образование умните технологии, от една страна, а от друга – развиването на личността на детето и на ученика, и то тъкмо посредством общественото и прочувственото учене. Тези две страни на процедура могат да трансформират актуалните просветителни тактики, добави той.

Ректорът на Пловдивския университет проф. доктор Румен Младенов поздрави участниците в конференцията и акцентира, че всички те са визионери в промяната на образованието, наречена социално-емоционално образование. В словото си той означи, че значима задача на просветителната ни система е да образува основни компетентности, измежду които е и обществената. Тя е нужна на ученика освен в учебно заведение, само че и в всекидневието му, и през целия му витален път, добави проф. Младенов.

Програмата на националната конференция: „ Социално-емоционално образование в квалификацията на учителите “ планува работа в три панела и един майсторски клас. Ще бъдат разисквани новаторски подходи, положителни практики и получени резултати от проучванията на най-хубавите експерти в страната по проблемите на социално-емоционалното образование.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР