Тридесет от претендентките в конкурса Мисис Вселена“ са били жертва

...
Тридесет от претендентките в конкурса Мисис Вселена“ са били жертва
Коментари Харесай

30 миски жертви на брутално насилие


Тридесет от претендентките в състезанието „ Мисис Вселена “ са били жертва на домашно принуждение, стана ясно по време на кръгла маса по тематиката. 120 участнички от целия свят дойдоха у нас за състезанието и показаха отчети по тематиката. 30 от тях описаха персоналните си истории и по какъв начин са събрали сили да преодолеят болката.

Носителки на трофеи от Казахстан, Пакистан, Индия, Русия, Малайзия, Австралия и други споделиха своя персонален конфликт с казуса, написа Телеграф.

По думите на Мис Казахстан в нейната страна казусът с домашното принуждение е изключително настоящ поради битовите, моралните и даже религиозните разбирания.

“Моята най-хубава другарка, с която сме състудентки, също беше участничка в конкурс за хубост и модел, а след няколко години премълчаване, че е жертва на домашно принуждение, умря след следващия побой “, споделя тя.

Самата Мис Казахстан е страдала от систематичен тормоз от първия си брачен партньор, мълчейки поради двете си деца. Красавица от Пакистан показа, че познава добре насилието от детската си възраст, когато татко й пребивал майка й. След това била продадена на 13 на бъдещия си брачен партньор, както повелява традиция в нейната страна. След което заживяла в същия призрачен сън.

„ Ежедневни плесници “ разказа тя с две думи битието си. До момента, в който съумява да избяга. Днес живее е Лондон щастлива с новия си брачен партньор и 4 деца. Има фондация и оказва помощ на други дами от Индия и Пакистан, които търсят избавление.

Мис Австралия показа, че 12 години е живяла в ужасяващ тормоз. Била е бита с колан, връзвана, унижавана. А насилието в дома й е минало границите и е стигнало до трите й деца. С помощта на полицията е съумяла да се избави. „ Трябва да има мощни закони “, отсече тя.

Всички дами от състезанието се сплотиха в една обща акция - „ Единен глас “. Кампанията е осведомителна и има за цел предварителна защита и отбрана. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР