Тридесет млади хора мерят сили във второто издание на инициативата

...
Тридесет млади хора мерят сили във второто издание на инициативата
Коментари Харесай

Мвр Вцепени Цяла България Преди 5 Мин: 166 Души Са Загинали По Пътищата От Началото На Годината

Тридесет младежи мерят сили във второто издание на самодейността " Най-добър млад водач на България ". Идеята е на FIA - Международната автомобилна асоциация, а у нас тя се организира от Съюза на българските автомобилисти, като сътрудник в нея е Главната дирекция " Национална полиция ". Стартът на надпреварата бе даден тази заран.

Автомобилът е наслаждение, само че и отговорност, уточни основен комисар Христо Терзийски. Той призовал участниците да бъдат извънредно виновни на пътя, освен по време на надпреварата, само че и по-късно. Терзийски уточни, че седем от позволените до финала на миналогодишното издание 30 младежи, през лятото на 2018 година, са създали нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

Началникът на отдел " Пътна полиция ", комисар Росен Рапчев прикани участниците да бъдат толерантни на пътя.

През актуалната година над 4 000 души, които дават отговор на условието на регламента, са се явили на първия кръг, който е онлайн решение на листовки. В съпоставяне с предходната година, искащите са били с 500 повече, само че към момента има измежду тях които не знаят какво покрива наложителната застраховка " Гражданската отговорност ", както и не показват вярно мислене при пешеходните пътеки, уточни ръководителят на СБА Емил Панчев.

На откриването на церемонията участваха още Малина Крумова, ръководител на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", доктор Надежда Тодоровска, зам.-генерален шеф на БЧК и представители на ИААА.

Инициативата " Най-добър млад водач на България " се организира у нас за втора поредна година. В първия кръг, който е онлайн решение на листовки, се явиха 4000 младежи, отговарящи на изискването да са на възраст сред 18 и 26 години, да имат стаж зад кормилото не повече от 5 години и да нямат нарушавания на ЗДвП. От тях сполучливо миналите са 30, измежду които и 7 дами, които през днешния ден показват умения зад кормилото - ръководство на мокра настилка, паркиране, оказване на първа долекарска помощ. Победителят в конкуренцията получава опцията да ръководи нов автомобил в продължение на една година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР