Тридесет и три камиона с хуманитарна помощ са влезли в

...
Тридесет и три камиона с хуманитарна помощ са влезли в
Коментари Харесай

33 камиона с хуманитарна помощ са влезли в Газа в неделя

Тридесет и три камиона с филантропична помощ са влезнали в Ивицата Газа в неделя през граничния пункт " Рафах " на границата с Египет, заяви Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси. Това е най-голямата автоколона, влезнала в обсадената палестинска територия след лимитираното обновяване на доставките на филантропична помощ на 21 октомври.

" Въпреки че това нарастване е добре пристигнало, нужен е доста по-голям размер помощи на регулярна основа, с цел да се избегне в допълнение утежняване на тежката филантропична обстановка, в това число цивилен вълнения ", съобщи службата в ежедневния си отчет за войната сред Израел и " Хамас ".  " Особено остра е потребността от гориво за работа на здравното съоръжение и оборудванията за водоснабдяване и канализация ", продължава отчетът.

Израел блокира всички доставки на гориво с претекста, че " Хамас " ще го употребява за произвеждане на оръжия и експлозиви.

Конвоите с филантропична помощ за Газа, която е под израелска обсада от идването на " Хамас " на власт през 2007 година, бяха спрени, откакто на 7 октомври палестинското ислямистко придвижване извърши кърваво нахлуване против Израел, при което починаха над 1400 души, множеството от които цивилни. В отговор израелската войска стартира военна атака против палестинската територия, при която съгласно " Хамас " са убити над 8000 души, множеството от които цивилни.

От 21 октомври насам общо 117 камиона с филантропична помощ са съумели да влязат в Газа, като по-голямата част от тях (70) са съдържали медицински материали. Шейсет са съдържали храни и хранителни артикули, а 13 камиона - вода и санитарно съоръжение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР