Тридесет и шест китайски военни самолета са били засечени около

...
Тридесет и шест китайски военни самолета са били засечени около
Коментари Харесай

Тридесет и шест китайски военни самолета са засечени около Тайван

Тридесет и шест китайски военни аероплан а са били засечени към Тайван през последните 24 часа, заяви министерството на защитата на острова. Това е най-масираното прехвръкване на китайски самолети, записано тази година, съобщи Франс прес.

„ Тринадесет от самолетите пресякоха междинната линия на Тайванския проток “, разгласи министерството, визирайки неофициална демаркация сред Китай и Тайван , която Пекин не признава.

В рамките на 24 часа до 6:00 сутринта локално време през днешния ден (22:00 ч. GMT в четвъртък) министерството на защитата засече и шест военни кораба , плаващи към Тайван.

Миналата вечер министерството заяви, че са засечени 20 бойни самолета, дрона и транспортни самолета.
По-рано бяха следени 32 военни самолета за денонощие до 6 часа през вчерашния ден сутринта.

Тайван е независимо ръководещ се остров, за който Пекин твърди, че е част от територията му и който желае един ден да завземе, в случай че е належащо и със мощ. Пекин ускори военния и политически напън върху острова след избора през 2016 година на президентката Цай Ингвен, която не признава претенциите на Китай към острова. Разполагане на голям брой китайски военни машини беше записано към Тайван малко след президентските избори на 13 януари 2024 година, извоювани от Уилям Лай.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР