Тридесет и шест годишна жена, засегната от Covid-19, видя за

...
Тридесет и шест годишна жена, засегната от Covid-19, видя за
Коментари Харесай

Американка с Covid-19 видя за пръв път бебето си, родено, докато тя била в изкуствена кома

Тридесет и шест годишна жена, наранена от Covid-19, видя за пръв път бебето си, което роди с цезарово сечение при започване на април, до момента в който бе в изкуствена кома и на командно дишане, съобщи Франс прес.

Янира Сориано от региона на Ню Йорк била интубирана преди 11 дни. " Тя се оправи по знамение с заболяването и се срещна с четвъртото си дете. Не знаехме дали ще оцелее. Повечето пациенти на командно дишане не оцеляват ",заяви Бенджамин Шуорц, началник на гинекологичното поделение в болничното заведение " Саутсайд " в Бей Шор.

Здравословното ѝ положение се подобрило преди няколко дни и под аплодисментите на лекуващия личен състав тя напуснала болничното заведение в инвалидна количка. Съпругът ѝ, който като нея бил с здравна маска на лицето си, ѝ показал сина им Уолтър.

Янира била бременна в осмия месец, когато тя и брачният партньор ѝ се заразили. Той останал вкъщи. Тя била приета в болница и сложена на командно дишане, само че положението ѝ бързо се подобрило. Лекарите се страхували, че дефицитът на О2 може да заплаши живота на бебето и че под натиска на корема на бременната белите ѝ дробове може да не действат добре. Затова решили да пристъпят към раждане с цезарово сечение. Нещата обаче се влошили тъкмо преди раждането и тя била интубирана. " Жената не беше в схващане, когато детето ѝ се появи на бял свят ", означи доктор Шуорц.

Малкият Уолтър се усеща добре. Резултатът от теста му за новия ковид е негативен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР