Тридесет и една година по-късно се оказа, че надеждите за

...
Тридесет и една година по-късно се оказа, че надеждите за
Коментари Харесай

Румен Радев: 31 г. по-късно разочарованията разколебаха вярата на обществото във възможностите му |

Тридесет и една година по-късно се оказа, че очакванията за заслужено общество на свободни жители не се сбъднаха. А три десетилетия след началото на прехода корупцията размени идеологията и законът се отдалечава от морала.

Тази констатация направи президентът Румен Радев в профила си във фейсбук във връзка навършването на 31 година от началото на прехода. 

Според него лозунгът " Мутри, вън " вещае края на узурпаторите на прехода.

Ето цялото послание на Радев:

Преди 31 години на днешната дата стартира преходът на България към народна власт.

Надеждите за заслужено общество на свободните жители и свободната самодейност, за обществена България, каквато е заложена в Конституцията, не бяха материализирани. Извървяхме дълъг път, който води Родината в обединена Европа, само че разпиляхме голяма част от човешките си запаси. Разочарованията разколебаха вярата на обществото в личните му благоприятни условия да реализира високи цели.

Три десетилетия след началото на прехода корупцията размени идеологията, а законът от ден на ден се отдалечава от морала. Пропастта сред небогати и богати пораства. Пред нас още веднъж стоят трите исторически задания от 1989 година: върховенството на правото, свободата на словото и честните избори.

Автокрацията и нейните подмолни сътрудници върнаха обществото в началната точка на прехода.

През всичките тези години трудът и геният на българите постепенно и мъчно променяха страната.

Време е работливите и даровити българи да получат шир, с цел да сбъдват фантазиите си. Да спрем да прокуждаме докторите и медицинските сестри зад граница, а болните да разчитат на подаяния. Да съберем още веднъж фамилиите, които през днешния ден търсят прехранване в чужбина. България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси, а общ дом на всички българи. Братството на почтените хора, които всеки ден отстояват правилата си, тази година си даде среща и надигна глас на площадите.

Лозунгът „ Мутри, вън “ вещае края на узурпаторите на прехода.

Винаги ще бъда паралелно с вас в битката за връщане на справедливостта в обществото, на закона в страната, на страната на жителите.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР