Тридесет и четирима лекари от Окръжната болница в град Сучава

...
Тридесет и четирима лекари от Окръжната болница в град Сучава
Коментари Харесай

Над 80 медицински специалисти в Румъния са заразени с COVID-19

Тридесет и четирима лекари от Окръжната болница в град Сучава (Северна Румъния) са инфектирани с новия ковид, съобщи организация Аджерпрес, като се базира на днешно известие на министерството на опазването на здравето.
От 233 лекари в болничното заведение, 34 са с доказани позитивни проби за Ковид-19. Те са настанени в инфекциозната болница в Сучава, а останалите са сложени в 14-дневна домашна изолираност.
Министерството на здравеопазването оповестява още, че 49 сестри и санитари от същата болница също са с позитивни проби за Ковид-19 и са приети в болница в инфекциозната болница в града.
Екипът на министерството на опазването на здравето е решил да трансформира Окръжната болница в Сучава в място за лекуване на лица, инфектирани с новия ковид, откакто там бъде направена стерилизация.
Министерството е отпуснало пет милиона леи за продължение на вложенията и оборудването на новата болница във Фалтичени. Отпуснати са и 750 000 леи на Дирекцията за публично здраве в Сучава за закупуване на система за молекулярно засичане (Real Time PCR), осведоми Аджерпрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР