Тридесет и четири години след като Криста Мартин беше открита

...
Тридесет и четири години след като Криста Мартин беше открита
Коментари Харесай

Полицията идентифицира заподозрян за убийството на жена от Уичита 34 години след смъртта й

Тридесет и четири години откакто Криста Мартин беше открита мъртва в жилището й в Канзас, полицейското ръководство на Уичита разпознава обвинен за нейното ликвидиране. Заподозреният Пол Харт е бил погубен при автомобилна злополука през 1999 година, заяви полицията на конференция в понеделник.

Пътят от детективите, които събират ДНК от тялото на Мартин до съпоставянето му с Харт, беше дълъг, сподели капитан Кристиан Кори от полицията на Witchita, само че сподели, че неговият отдел „ няма да се откаже от тези следствия и демонстрира отдадеността към жертвите, която ще продължим да имаме. "

Мартин е на 20 през 1989 година, когато тя умира от контузия с тъп предмет, сподели полицията. Полицията в Уичита удостовери, че Мартин е била полово насилвана преди гибелта си, само че следователите споделиха, че в никакъв случай не са съумели да открият обекта, който я е умъртвил. Разследващите съумяха да съберат ДНК от тялото на Мартин, само че по това време не съумяха да съпоставят доказателствата с никого.

локални медии, че е била по-възрастна от вуйна си, когато е била убита.

Малко по-късно Регионалният криминалистичен център на окръг Седжуик сътвори профил на недоверчив, употребявайки ДНК, събрана от тялото на Мартин през 1989 година Профилът беше изпратен до националната база данни CODIS, само че това питане не докара до всевъзможни съвпадения, сподели полицията. През 2020 година полицията стартира да си сътрудничи с генеалози от частния бранш и ФБР, с цел да употребява изследователската генетична генеалогия за разрешаване на случаи.

Генетични следователи са конструирали родословни дървета, с цел да „ свържат ДНК “ с евентуални членове на фамилията на обвинения, сподели Райън Уилямс, контролен сътрудник в офиса на ФБР в Канзас Сити. Случаят на Мартин беше първият случай, в който полицейското ръководство на Уичита употребява технологията.

През април 2023 година следователите идентифицираха обвинен, Харт, който живееше в Уичита, само че почина при автомобилна злополука в Мемфис, Тенеси, през март 1999 г. 

Окръжен прокурор на окръг Седжуик Марк Бенет сподели, че органите на реда са му показали всички доказателства. „ Това беше случай, който бих повдигнал обвиняване, в случай че обвиненият беше жив, с цел да му повдигна обвиняване “, сподели той на конференцията.

Мур, племенницата, сподели, че фамилията се радва, че могат да имат мир, знаейки Заподозреният палач на Криста не се разхождаше на независимост. Тя също благодари на детективите; те „ пътуваха из Съединени американски щати, с цел да проследят фамилията на обвинения “, сподели тя.

Тогава Мур отдели миг, с цел да си спомни вуйна си. „ Тя заслужаваше доста повече от този живот от това, което получи в последна сметка “, сподели тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР