Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) реши да прехвърли

...
Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) реши да прехвърли
Коментари Харесай

Казусът с отнетите лицензи на Делта гард отива в Конституционния съд

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) реши да трансферира проблема с отнетите лицензи за охранителна активност на " Делта гард " ЕООД в Конституционния съд.

Делото е формирано пред Върховен административен съд по тъжба на " Делта гард " ЕООД против решението на Административен съд- София, което отхвърля жалбата на охранителната компания срещу Заповедта от 04 ноември 2021 година на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) в Министерство на вътрешните работи. издадени на " Делта гард " ООД на съображение от Закона за частната охранителна активност.

Със свое определение висшите магистрати внасят в Конституционния съд запитване дали е налице противоречие в наредбата на Министерство на вътрешните работи.

Тя планува необратимо лишаване на лиценз, а не краткотрайно ограничаване, причина за което е само привличането като обвинен на обещано лице. Това значи, че в случай че обвиняването се окаже безпричинно, възобновяване на лиценза на охранителната компания остава невероятно, което визира правата на трети лица, показват от Върховен административен съд.

Презумпцията за невиновност може да бъде опровергана само с влизането в действие на неоправдателна присъда по отношение на съответното лице.

Върховен административен съд дефинира наредбата по Закона за частната охранителна активност като в противоречие с Конституцията, заради което се постанова сезирането на Конституционния съд, който само може да реши за съществуването на несъгласие и нарушени права.
 ГДБОП ревизира обвързван ли е Младен Маринов с
ГДБОП ревизира обвързван ли е Младен Маринов с " Делта гард "

Проверката е разпоредена от Бойко Рашков по сигнал на АКФ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР