Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли като неоснователно

...
Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли като неоснователно
Коментари Харесай

Съдът отказа да спре измененията в наредбата за касовите апарати

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли като безпричинно настояването за прекъсване действието на промените в Наредба № Н-18 от 2006 година за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти, условията към софтуерите за ръководството им и условия към лицата, които правят продажби посредством електронен магазин. Жалбата беше подадена от 42 браншови организации и компании. Това оповестиха от пресцентъра на съда.
Определението по административно дело №8705 от 2019 година може да се апелира пред 5-членен състав на Върховен административен съд.

Според тричленния състав няма учредения за прекъсване на действието на обжалваните промени в наредбата, защото не може да се направи аргументиран извод за обилни или мъчно поправими имуществени вреди, както на база на показания доказателствен материал, по този начин и на база обикновен относителен разбор сред прогнозните стойности от Министерство на финансите и визираните суми за разноски на част от молителите.

Съдиите не са приели и причините за възможна неспособност на молителите-търговци легално да упражняват комерсиалната си активност и същите да претърпят наказания и насилствени административни ограничения. Тези причини са основани на хипотетични разсъждения, свързани с вероятно несъблюдение на законови отговорности от молителите, вменени с процесната разпоредба, заради което са неотносими към актуалното произвеждане, написа в определението на тричленния състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР