Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбите на две

...
Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбите на две
Коментари Харесай

Отново удариха на камък! ВАС отхвърли жалбите на зелените срещу довършването на АМ Струма

Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбите на две екологични неправителствени организации, които оспорват довършването на Автомагистрала " Струма " по трасето от Кресна към София. Върховен административен съд намира, че жалбите на еколозите са неоснователни.

Жалбоподателите – „ Сдружение за дива природа Балкани “ на Андрей Ковачев и „ Асоциация на парковете в България “, учредена от Тома Белев, не са съумели да дадат доказателства, че построяването на Автомагистрала Струма ще навреди директно и персонално на двете зелени организации.

Съдът е отчел, че построяването на Автомагистрала Струма е обект от особена значимост за обществото, страната и Европа, обвързван с живота и здравето на жителите.

Магистратите допълват, че от 23 април 2013г., с акт на Министерски съвет, довършването на Автомагистрала Струма е несъмнено като обект от национално значение. Освен това е от стратегическа значимост за България.

Съдът обосновава и доводите си, че несъблюдение или закъснение на решението на Министерство на околната среда и водите, което позволява довършването на Автомагистрала Струма, ще докара до мъчно поправими вреди, предава еконовини.бг.

Настоящето Определение на Върховен административен съд е по две от заведените каузи от еколозите. Третото, на швейцарско-българската фондация „ Биоразнообразие “, не е обсъждано, тъй като не е импортирана таксата от 10 лева

Определението на тричленния състав може да бъде обжалвано от неправителствени организации. Предстои да забележим дали още веднъж еколозите ще продължат със саботажа и отново съзнателно няма да платят таксата за завеждане на жалбите.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР