Тричленен състав на Софийския апелативе нсъд даде ход на делото

...
Тричленен състав на Софийския апелативе нсъд даде ход на делото
Коментари Харесай

Втори съд гледа делото срещу Огнян Донев за укриване на близо 63 млн. лв. данъци

Тричленен състав на Софийския апелативе нсъд даде ход на делото против шефа на " Софарма " Огнян Донев и заместника му Борис Борисов.
Още по тематиката
Обвинението на Донев е за укриване на близо 63 милиона лв., а на Борис Борисов - за 7,5 милиона лв.. През февруари м.г. състав на Софийския градски съд с ръководител Даниела Борисова оправда и двамата. Прокуратурата обаче стачкува решението.

По време на днешното съвещание тричленният състав на САС - Снежана Душкова - ръководител и членове Карамфила Тодорова и Иван Стойчев, изслуша съдебно-икономическа експертиза, обвързвана с заявените от подсъдимите приходи по техни заявления от 2007 година и надлежно размера на налозите, които е трябвало да внесат в хазната.

Експертите удостоверяват заключението си, обещано и пред първоинстанционния съд - надлежно са пресметнали, че става въпрос за дължими налози в размер на близо 63 млн. за подсъдимия Донев и над 7 млн. за подсъдимия Борисов.

От делото отсъстваше юрист Даниела Доковска по медицински аргументи, заради което идващото съвещание на съда бе отсрочено за 11.02.2021 година от 10.00 часа.

Има възможност тогава да стартират пледоарии, само че не е изключено да има още претенции на страните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР