Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно изпълнение

...
Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно изпълнение
Коментари Харесай

ОС – Кюстендил допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест от Хърватия, за гражданин на Северна Македония задържан на ГКПП – Гюешево

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил позволи неотложно осъществяване на Европейска заповед за арест / ЕЗА / във връзка с 33- годишния Даниел П., жител на Република Северна Македония. Тя е издадена на 21.07.2021 година, от арбитър реализатор в Окръжен съд – Сплит, Република Хърватия.

Европейската заповед за арест е за закононарушение, квалифицирано като „ тежка кражба ", по смисъла на Наказателен кодекс на Хърватия, за което са разказани събитията, при които е осъществено, в това число време, място и метод на осъществяване. За закононарушението, съгласно посоченото в ЕЗА, е наложено наказване 1 година отнемане от независимост, от което има да изтърпи още 8 м. и 11 дни.

Даниел П. изиска от съда да бъде предаден допустимо най- бързо на управляващите в Хърватия. Той е арестуван на 04.04.2022 година, наГКПП - Гюешево, при влизане в страната.

Окръжен съд - Кюстендил взе във връзка с македонския жител мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, до фактическото му предаване на хърватските управляващи, която да търпи в пандиза в гр. Бобов дол.

Решението не предстои на обжалване и протестиране.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР