Тричленен състав на Апелативен съд - София (САС) потвърди определението

...
Тричленен състав на Апелативен съд - София (САС) потвърди определението
Коментари Харесай

Внучката на актрисата Виолета Донева остава в ареста

Тричленен състав на Апелативен съд - София (САС) удостовери определението на Софийския градски съд, с което беше наложена мярка " задържане под стража “ на Ивет Стайкова, упрекната в убийството на баба си – актрисата Виолета Донева, осъществено в края на октомври 2022 година. Съдът одобри, че има обосновано съмнение, че Стайкова е направила закононарушението, в което е упрекната.

Освен това поради дългогодишната приложимост на високорискови опиати, момичето има поведенчески промени, суицидни мисли, което прави смяната на мярката й за неотклонение неприемлива на този стадий, защото основава заплаха тя да извърши друго закононарушение, в това число може да е рискова и за себе си.

Пред съда Стайкова изиска смяна на мярката, тъй като желае да живее и да се образова, тъй като " животът е пред мен “.

Заяви също, че може да отиде при някогашен другар, при неговата майка, може и при своята, също и в " сливенския “, тъй като там й е забавно, а може да си живее и в следствения арест. Предстои правене на психиатрична експертиза на обвинената. Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР