Тричленен състав на Апелативен съд – София пусна под парична

...
Тричленен състав на Апелативен съд – София пусна под парична
Коментари Харесай

Съдът пусна под парична гаранция от 5000 лева свекъра на убитата Евгения

Тричленен състав на Апелативен съд – София пусна под парична гаранция Пламен Владимиров, свекър на грубо убитата Евгения, заяви. Преди три седмици на първа инстанция той и синът му Орлин Владимиров бяха наказани на пожизнен затвор. Обвинението на Софийската градска прокуратура против двамата беше за ликвидиране, осъществено преднамерено и по изключително непосилен за убитата метод.

Орлин споделил с татко си Пламен Владимиров решението да убие брачната половинка си Евгения и потърсил съвет от него по какъв начин тъкмо да извърши закононарушението. На идващия ден сутринта двамата се срещнали в Перник. Провели диалог, като бащата дал на сина си препоръки и уточнения по какъв начин да извърши убийството и да прикрие следите.

Евгения Чорбанова. Снимка: Facebook

Според магистратите от Апелативния съд мярката за неотклонение на Пламен Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лева, каквато е била преди задържането му под стража.

Съдът показва, че той е имал изрядно процесуално държание, не е препятствал по никакъв метод провеждането на делото и е спазвал всички условия към него. Взето е поради и тежкото здравословно положение на подсъдимия, както и фактът, че той има непрекъснат адрес и чисто правосъдно минало.

„ От момента на установяване на по-лека мярка за неотклонение от „ Задържане под стража “ на 22 март 2022 година той не е имал държание, водещо до извод за допустимо отклоняване от мярката, респективно укриване, в противен случай, във всички досегашни производства във връзка мярката за неотклонение във връзка с него е било одобрявано безпротиворечиво, че заради съществуването на непрекъснат адрес, уседналост, фамилна ангажираност и чисто правосъдно минало, липсва каквато и да било заплаха да се укрие. Допълнителен мотив в тази тенденция е влошеното му здравословно положение още от 2015 година “, показват магистратите.

Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.

Припомняме, че в свои показания Орлин Владимиров описа: " Никога не съм желал нищо от това да се случи ".

" Искам доживотна присъда без право на подмяна за килъра на щерка ми и бащата – помощник, който за мен е главният провинен. Той е знаел какво желае да направи синът му, подкрепил го е ", сподели пред съда през октомври Капка Чорбанова, майка на жертвата. Бащата на Евгения съобщи, че в случай че един ден съдът реши, че това лице би трябвало да излезе на независимост, фамилията му ще бъде в заплаха. „ Ние, най-близките на Евгения, считаме, че обективна присъда ще бъде този безсъвестен палач да няма в никакъв случай повече опция да бъде измежду нас. Искаме пожизнен затвор без право на подмяна ”, сподели пред съда той.

Обвиненият за убийството на откритата в куфар Евгения направи признания пред съда. Според описа му в деня, когато е осъществено закононарушението, Евгения блъснала Орлин по главата. След това се обърнала към кухненския плот, взела чаша, а Орлин Владимиров се дръпнал. " Пуснах я, тя се обърна към масата, взе чаша. Хванах нейната дясна ръка с моята лява. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, паднахме и двамата, тя се удари в ръба на шкафа и тогава осъзнах какво става. Видях, че тя е безжизнена. Имаше кръв по ръба на шкафа и разбрах, че съм я умъртвил. Започнах да си представям по какъв начин детето ще се върне от учебно заведение и ще види майка си. Започнах да шетам с един моп. Чистих и с тениската си. Не желаех синът ни да разбере за случилото се ", описа още брачният партньор на жертвата.

Мария Димовае другарка на Евгения. Тя описа, че откакто не пристигнала на уговорената среща, което било извънредно за нея, приятелите ѝ решили да се обадят на брачна половинка ѝ. „ Той с извънредно бодър звук попита дали се забавляваме ”, спомня си Мария.Близките на Евгения не желаят тялото на жертвата да бъде ексхумирано, каквато е претенцията на отбраната.

„ Бащата е индивидът, който е насочвал от самото начало и муе давал посоката, в която би трябвало да върви. Дори преди убийството ”, безапелационен е юристът на фамилията на Евгения Иво Найденов. Според него тъстът е инструктирал сина си по какъв начин да прикрие убийството.Юристът разкри, че с изключение на ревнивост, в историята на убийството има и алчен претекст. Семействата на младоженците били вложили пари в пазаруване на парцел. „ Орлин е арестуван, а компанията връща капарото. Майка му изтегля парите, до момента в който той е в ареста ”, уточни юристът.

Диляна Маринова е дългогодишна другарка на брутално убитата от брачна половинка си жена. Според нея нито самата Евгения, нито околните ѝ очаквали Орлин да посегне на жена си. " Той е изпечен измамник. За мен това не е човек, а умопобъркан ", безапелационна е приятелката на убитата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР