Тричленен състав на Апелативен съд – София измени мерките задържане

...
Тричленен състав на Апелативен съд – София измени мерките задържане
Коментари Харесай

Полицаите, обвинени за вземане на подкуп, излизат от ареста


Тричленен състав на Апелативен съд – София промени ограниченията „ задържане под стража “ на Ивайло Панков и Александър Истатков, обвиняеми във взимане на рушвет, в „ домакински арест “, оповестиха от пресцентъра на съда.

Основната причина за това, е, че следствието против двамата е в напреднала фаза, събрани са огромен размер доказателства, като в това време обвинените са отстранени от длъжностите, които са заемали в Министерство на вътрешните работи. Предвид това заплахата да извършат ново закононарушение и да окажат въздействие върху следствието е доста занижена, одобри САС. Вън от това двамата имат непрекъснати адреси, на които ще изтърпяват ограничаващата мярка „ домакински арест “, както и и фамилии, което изключва опцията да се укрият. 

Остава неразколебано обоснованото съмнение, че Панков и Истатков са направили закононарушението, в което са упрекнати, те могат да спомагат за обективното откриване на истината поради пребиваването им под „ домакински арест “. Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.  



Снимка: Булфото

Припомняме, двамата полицейски чиновници бяха командировани в региона на пътя Симитли-Разлог на 17 ноември от София. Вместо да извършват служебните си отговорности те са нарушили закона и са взели рушвет от 1000 лв.. Те бяха арестувани в София на 24-и ноември от чиновници на „ Вътрешна сигурност “. 



Снимка: Булфото

Служителите са в системата от 15 години. Единият е на 37 – който е старши по наряд, другият на 42 година Полицаите отхвърлят, че са взимали пари, обяснили, че това е акция против тях, тъй като „ изпълнявали добросъвестно отговорностите си “. СРС-та не са употребявани при акцията. Има обаче снимкови материали. 

Снимка: Булфото
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР