Триажът не е направен правилно и не е направен от

...
Триажът не е направен правилно и не е направен от
Коментари Харесай

Наказват спешни медици в Сливен след смъртта на жена заради отказана линейка


Триажът не е изработен вярно и не е изработен от лице, което има право да го прави, уточни Динева. Тъй като пациентката не е можела да приказва още от детската си възраст, нейн непосредствен се е обадил с искане за профилиран автомобил и лекарска помощ. 

Близкият на пациентката е съобщил на диспечера, че дамата не може да приказва, само че диспечерът два пъти е настоял да чуе болната и самата тя да каже къде я боли, описа още Динева, представена от Българска телеграфна агенция. 

Близкият на пациентката обяснил, че дамата не може да диша, само че диспечерът продължавал да упорства да разбере къде я боли. Разговорът траял няколко секунди, като най-после диспечерът питал дали за първи път му се обаждат за тази пациентка. След като близкият удостоверил, че се обажда за първи път, диспечерът споделил да докарат пациентката до болничното заведение, след което затворил телефона, добави Динева.

Заседание на парламентарната комисия по опазване на здравето
Снимка: БТА

Така се стига до гибелта на дамата пред болничното заведение, докъдето е закарана с такси от роднините ѝ.

В съответния Център за незабавна здравна помощ равнищата на заплащане на чиновниците са много положителни, означи Динева и уточни, че брутните им заплати, без спомагателното материално стимулиране и начислен клас за прослужено време, са по-добри от заплатите на проверяващите чиновници на ръководената от нея организация. 

Изпълнителната организация " Медицински контрол " се самосезира по случая и на 12 февруари стартира инспекция в ЦСМП - Сливен.

Окръжната прокуратура в Сливен проверява случая.

Директорът на Изпълнителната организация " Медицински контрол " Иванка Динева
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР