Три златни медала и едно сребърно отличие спечелиха децата от

...
Три златни медала и едно сребърно отличие спечелиха децата от
Коментари Харесай

БРАВО! Злато и сребро за математиците ни в Тайланд

Три златни медала и едно сребърно отличие завоюваха децата от Академия 21. век в Пловдив на интернационалната математическа олимпиада TIMO в Тайланд. Чудесната вест заяви късно нощес във фейсбук Демира Недева, която това лято сграбчи злато на влиятелен конгрес в Малайзия. С това петокласничката от Математическата гимназия си завоюва номинацията на " Марица " за Пловдивчанин на 2017-а. 11-годишната Деми е една от златните ни медалистки и на актуалните квалификации за 5. клас в Тайланд. Нещо повече - резултатът й е първи и единствен в света.

Другият златен орден от Пловдив е за Петър Узунов, също в 5. клас и непосредствен другар на Демира. Третото злато е за шестокласничката Ива Ичевска. Сребърен орден на TIMO завоюва Мона-Никол Апостолова от 5. клас.

" Състезанието е мъчно и забавно. Състои се от 25 задания в пет области - аритметика, геометрия, доктрина на числата, комбинаторика и логичност. Насочено е към възпитаници с изявен интерес в математиката. В отдалечения кръг участваха 2500 деца от девет страни и 200 българчета ", описа Деми за marica.bg. Петокласничката е решила правилно 24 от 25 задания. Няма различен резултат като нейния.

" Когато видиш името си на върха, знаеш, че катеренето си е заслужавало. Пътят на математиката ни води към нови светове. Финалът на TIMO е в Банког на 21 февруари. Мечтая да отида и да се показва добре ", призна разгорещено Демира.

 Класирането, управлявано от Демира Недева Класирането, управлявано от Демира Недева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР