Три завода за чипове ще построи TSMC в САЩ, планира

...
Три завода за чипове ще построи TSMC в САЩ, планира
Коментари Харесай

TSMC ще направи най-голямата инвестиция в САЩ


Три завода за чипове ще построи TSMC в Съединени американски щати, възнамерява произвеждане на 2-нм чипове
(снимка: Taiwan Semiconductor Manufacturing Company)

Най-голямата директна задгранична инвестиция в напълно нов план в историята на Съединени американски щати е обвързвана с тайванския производител на чипове TSMC. Компанията ще получи грантове от държавното управление и ще влага 65 милиарда $ в планове на американска територия.

TSMC ще построи три заводи за чипове в Съединени американски щати, заяви Блумбърг. Тайванската компания ще получи финансова помощ от държавното управление на Съединени американски щати за създаване на нов цех в Аризона.
още по темата
Министерството на търговията ще отпусна на TSMC дотация от 6,6 милиарда $ за развиване на производството на полупроводници във Финикс. Освен това TSMC ще получи 5 милиарда $ под формата на заеми и ще има право да изиска капиталов данъчен заем до 25% от финансовите разноски.

Всичко това е част от държавна самодейност според Закона за чиповете, който бе признат за възкръсване на производството на полупроводници в Съединените щати.

Самата TSMC към този момент се е заела да усили вложенията в своите планове в Съединени американски щати с 25 милиарда $, с което общата инвестиция доближава 65 милиарда $. Това е най-голямата директна задгранична инвестиция в напълно нов план в историята на Съединени американски щати.

TSMC разгласи проекти за създаване на трети цех в Аризона до 2030 година В същото време първият ще стартира да създава чипове по 4-нм технология през идната година.

Вторият цех ще бъде пуснат до 2028 година и ще създава полупроводници по 2-нм стандарти. Третата фабрика също ще създава 2-нм чипове, само че с опция в бъдеще да усвои още по-фина технология.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР