Три варианта са разработени за пътен тунел през прохода Петрохан.

...
Три варианта са разработени за пътен тунел през прохода Петрохан.
Коментари Харесай

Три варианта за трасе през прохода Петрохан

Три разновидността са създадени за пътен тунел през прохода " Петрохан ". Разработката е дело на
обединяване " Петрохан 2019 ", в което влизат " Трансконсулт 22 " ООД и " Университет по архитектура, строителство и геодезия - Център за научни проучвания и планиране " ЕООД.

Агенция " Пътна инфраструктура " е избрала разновидността, който е най-къс, минава през най-ниската точка на Стара планина, визира минимум предпазени зони. Той е екологично и стопански най-изгоден, разясниха пътни експерти, взели участие в създаването на плана пред Mediapool.

Преди дни стана ясно, че остарялото управление на не е предоставило трите създадени разновидността за построяването на скоростния път сред София и Монтана през прохода " Петрохан " с тунел. Това беше повода министърът на екологията Асен Личев да приключи процедурата по оценка за влияние на околната среда (ОВОС) на трасето.

В четвъртък екоминистърът отдръпна решението си за преустановяване на процедурата по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) включително и оценката за съгласуемост на трасето, заяви Министерство на околната среда и водите. Според условията на нормативната уредба АПИ би трябвало да даде спомагателна информация и документи на проучените разновидности за трасе, се споделя още в известието на Министерство на околната среда и водите.

Изграждането на тунел под Петрохан е от изключителна значимост, тъй като това е най-краткият път, който свързва София с втория мост над Дунав при Видин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР