Три важни инфраструктурни обекта ще бъдат пуснати за движение за

...
Три важни инфраструктурни обекта ще бъдат пуснати за движение за
Коментари Харесай

Пускат за Великден нов участък от пътя Ботевград-Мездра и обхода на Бургас

Три значими инфраструктурни обекта ще бъдат пуснати за придвижване за Великден. Става дума за сектора от 7,5 километра край село Новачeне от скоростния път по направление Ботевград-Мездра, Северния обход на град Бургас и сектора от Автомагистрала „ Европа “ до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Това заяви служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, представен от „ Българска телеграфна агенция “.

Той подсети, че първото позволение за осъществяване на жизненоважния за Северозападна България план е от 2016 година за трасе от един километър . Строителството на останалата част от пътя е почнало едвам в края на 2020 година.

Според министър Шишков проектирането и строителството на скоростния път Ботевград-Видин е трябвало да се случи доста по-рано. Той добави, че сега се работи редом по отчуждаване на парцели , по строителството на пътя и по одобрение на Подробни устройствени проекти .

Проектът за Северния обход на Бургас също е с изключителна значимост за целия район, защото се чака да изнесе директния трафик от вътрешността на страната към Северното Черноморие.

От Министерството на районното развиване и благоустройството възнамеряват нова инспекция на автомагистрала „ Европа “ . Очаква се шест или седем километра от автомагистралата до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ да бъдат пуснати за придвижване също за Великден. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР