Три училища в Пловдивска област получиха от Районна прокуратура –

...
Три училища в Пловдивска област получиха от Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Три пловдивски училища получиха книги за библиотеките си от Районна прокуратура – Пловдив

Три учебни заведения в Пловдивска област получиха от Районна прокуратура – Пловдив книги от българската и международна класика като премия за присъединяване им в Образователната стратегия на Висш съдебен съвет „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.  Четивата бяха предадени през днешния ден, 31 октомври 2023 година, от Петър Петров, областен прокурор на гр. Пловдив, на Пенко Рисков, шеф на СУ „ Софроний Врачански “,  гр. Пловдив, на Красимира Александрова, зам.-директор на СУ „ Св. Климент Охридски “, гр. Пловдив,  и на Тоня Коева, шеф на ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “, с. Труд, обл. Пловдив. С книгите ще бъде обогатен фонда на библиотеките в трите учебни заведения.
Прочетете още
На срещата участваха Румяна Зайкова – Калеева и Атанас Илиев, зам.-районни прокурори, и прокурорите Димитринка Русинова и Димитър Костов, като всички те са лектори по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет. Учителите благодариха за книгите и за забавните уроци по право, показани от прокурорите през образователната година. 

Образователната стратегия на Висш съдебен съвет се осъществя взаимно с Министерството на образованието. Нейната цел е образуване на правна просветеност и просвета измежду учениците и реализиране на разбираемо и отворено към обществото правораздаване

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР