Три училища в Димитровград днес изпращат своите зрелостници. Това са

...
Три училища в Димитровград днес изпращат своите зрелостници. Това са
Коментари Харесай

Три училища в Димитровград изпращат зрелостници днес

Три учебни заведения в Димитровград през днешния ден изпращат своите зрелостници. Това са ПМГ „ Иван Вазов”, която има 68 зрелостници. Те ще се сбогуват от 13.30 ч. в двора на учебното заведение.Час по-рано от 12.30ч. също в двора на учебното заведение ще е тържеството на СУ „ Любен Каравелов”, където броят на зрелостниците е 47 възпитаници.

От 11.00 ч. е изпращането на завършващите 12. клас от Випуск 2021 на ПЕГ „ Д-р Иван Богоров”. В понеделник, на 17 май от 11.30ч. Професионалната гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров” ще изпрати 40 свои дипломирали се зрелостници.

По традиция всеки един младеж, които приключва, получава персонално послание от кмета на общината Иво Димов под формата на папирус. Текстът в него гласи:

СКЪПИ МЛАДИ ХОРА,

С годините човек добива опита и мъдростта от него.

Сега, когато стартирате своя житейски път, устремени към покоряването на нови върхове и в търсенето на нови познания, ще стъпите на наученото в учебно заведение. Ще оцените търпението на Вашите учители и ще потърсите опора в насъбраното през годините на междинното Ви обучение.

Изминалите години ще се трансфорат и в скъп житейски урок, който ще Ви стимулира да продължавате да търсите персонална и професионална реализация.

Не забравяйте, че сте част от обществото и имате и своите отговорности към него.

Когато поглеждате обратно, дано това е, с цел да почерпите сили да продължите напред. Вашите решения ще дефинират ориста и животът Ви. Направете по този начин, че да изпитвате задоволство от постигнатото.

Следвайте фантазиите си, бъдете взискателни към задачите си и се радвайте на триумфа!

Вие сте бъдещето на Димитровград и на България!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР