Три училища в Берковица започнаха обучение по програмата на МВР„Детско

...
Три училища в Берковица започнаха обучение по програмата на МВР„Детско
Коментари Харесай

Три училища в Берковица ще имат „малки“ полицаи

Три учебни заведения в Берковица започнаха образование по програмата на МВР„ Детско полицейско управление” – Първо ОУ „ Никола Вапцаров”, Второ ОУ „ Христо Смирненски” и Трето ОУ „ Иван Вазов”.
Програмата „ Детско полицейско ръководство “ е самодейност на Министерство на вътрешните работи, чиято цел е посредством теоретични и на практика занимания учениците да получат познания и умения за сигурност на придвижването, курс по персонална отбрана, долекарска помощ, оръжезнание, криминалистика, справяне с експанзията, щета от потреблението на опиати и други потребни познания. Партньори в програмата са районно управление (на МВР) Берковица, община Берковица и образователните заведения.
Участниците в 2-годишния обучителен курс – по 20 ученика от 3 и 4 клас от учебно заведение, /т.нар. доброволци/ поставиха клетва, с която дадоха обещание да спомагат на органите на полицията, като се образоват, вземат участие и служат на реда в обществото за постигането на един нов свят на сигурност и успокоение. Гостите на тържествата връчиха на доброволците отличителни значки и униформи.
Партньорите в превантивната стратегия си пожелаха сполучлива реализация и ползотворно съдействие.
Гости на тържестеното разкриване на Детските полицейски ръководства в Берковица бяха зам.-директорът на ОДМВР комисар Цветомил Христов, началникът на Районно управление-Берковица гл. контрольор Бисер Йончев, н-к бранш „ Охрана на публичния ред и предварителна защита “ при ОД Министерство на вътрешните работи гл.инспектор Радослава Лекова, чиновници на районно управление (на МВР) Берковица, преподаватели и родители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР