Три цели за мандата си обяви здравният министър Николай Петров

...
Три цели за мандата си обяви здравният министър Николай Петров
Коментари Харесай

МЗ ще налага единен стандарт за управление на болниците

Три цели за мандата си разгласи здравният министър Николай Петров пред БТВ. Това са въвеждане на електронно опазване на здравето, на стандарт за ръководство на лечебните заведения и ограничения за възстановяване обстановката на лекарите.
Стандартът се чака да се вкара до края на годината, а електронното опазване на здравето ще отнеме повече време и ще коства към 12-15 млн. лева Идеята на министъра е, че сега другите държавни лечебни заведения купуват медикаменти, консумативи и услуги на разнообразни цени и би трябвало да се търси и вкара най-хубавият мениджмънт в това отношение.
По третата цела - възстановяване обстановката на лекарите, Петров разгласи, че се следи закъснение на процеса на миграция на медици от България.
Петров разгласи, че е заварил много огромна неразбория заварил в министерството, само че тя не се дължала на предшественика му Петър Москов. Според министъра Москов е приключил " доста положителни неща " - да вземем за пример опитът да стартира плана за възобновяване на незабавната помощ и опитът за въвеждане на националната здравна карта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР