Три троянските деца са родени през миналата година със съдействие

...
Три троянските деца са родени през миналата година със съдействие
Коментари Харесай

Три бебета са родени през 2019 г. в Троян със съдействието на Фонда за асистирана репродукция

Три троянските деца са родени през предходната година със подпомагане на Общински фонд за асистирана репродукция и лекуване на репродуктивни болести на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала в община Троян, заяви кметът Донка Михайлова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя напомни, че Фондът работи към този момент седем години.

Създаден е с решение на Общински съвет - Троян през 2012 година и приема заявки за финансиране на процедури от 1 ноември същата година.

50 фамилии се възползваха от мярка на Община Дупница за нарастване на раждаемостта

За интервала от основаването на фонда са постъпили и са обработени общо 48 заявки за прилагане на средства, утвърдени и изплатени са близо 68 хиляди лв.. Максималната сума, която може да бъде отпусната на двойка заявители в една календарна година, е 2000 лв..

Със свои решения комисията при Общински фонд за асистирана репродукция е одобрила заявки за 2019 година за 8467 лв., от които са изплатени 6467 лв.. Първото бебе, родено благодарение на троянския фонд за асистирана репродукция, е проплакало на 25 март 2014 година - Благовещение, уточни още Михайлова. Към момента вследствие на процедури, осъществени с финансовата поддръжка на Фонда, са родени 9 деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР