Три терена в столичния квартал Младост ще останат зелени площи

...
Три терена в столичния квартал Младост ще останат зелени площи
Коментари Харесай

Спорни имоти в кв. Младост остават зелени площи

Три терена в столичния квартал " Младост " ще останат зелени площи и на тях няма да се строи. До края на месеца се чака решение за още две пространства, чието планувано застрояване провокира неодобрение в квартала.


Повече от 30 са парцелите в Младост, чието застрояване се смята за проблематично. Най-голямо неодобрение провокираха три от тях, за които работна група свикана по предложение на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с присъединяване на представители от всички политически сили в Столичния общински съвет е съумяла да откри решение. Така зелените площи край блоковете 67 и 68, градинката пред бл. 320, както и тази сред блоковете 401 и 409 няма да бъдат застроени.
Арх. Здравко Здравков, основен проектант на София: На терен, който е общинска благосъстоятелност до магазин " Принцес " на бул. " Александър Малинов " да бъдат преместени, тъй че да не се разполага бъдещето застрояване в тъй наречените - междублоково пространство, зелени градинки или под балконите на хората.
Собствениците и на трите терена са се съгласили реализирането на капиталовите им планове да бъде преместено на свободни общински площи. Арх. Здравков продължава договарянията за запазването на още две зелени пространства.
Арх. Здравко Здравков, основен проектант на София: Както и зародилите митинги до блок 19 и там сме в напреднала фаза със притежателите и в още един от парцелите, който се намира до блок 70 - също търсим решение на проблема.
Арх. Здравков се ангажира до началото на септември да внесе в Общинския съвет предложение за замените на частните терени с общински.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР