Три тела бяха открити в отдалечен край на Хималаите в

...
Три тела бяха открити в отдалечен край на Хималаите в
Коментари Харесай

Откриха три трупа в Хималаите

Три тела бяха открити в далечен завършек на Хималаите в Непал. Телата се намират покрай мястото, където предишния месец изчезнаха трима френски алпинисти.
Групата се опитваше да изкачи Мингбо Айгер, 6000-метров връх покрай Еверест. Алпинистите за финален път бяха чути по сателитен телефон от лагера си на 26 октомври, напомни БГНЕС.
Лошото време попречва намирането на мъжете. Член на избавителния екип съобщи, че те може да са били заровени под сняг с височината на пететажна постройка.
Полицейският контрольор Риши Радж Дхакал съобщи пред Агенция Франс Прес, че в региона на търсене са открити три тела от локални планински водачи, само че означи, че към момента е прекомерно рано да се удостовери самоличността им.
"Изпратен е хеликоптер дружно със избавителен екип от професионални планински водачи, с цел да донесат тези тела ", добави той.
Тримата млади алпинисти - Томас Арфи, Луи Пашуд и Габриел Милош - са били част от осемчленна експедиция, която се е разделила на две групи, с цел да изкачат разнообразни върхове.
Изглежда, че мъжете са се отказали да изкачват върха и лавината ги е затрупала по пътя наопаки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР