Три текста от Закона за социалните услуги противоречат на Конституцията,

...
Три текста от Закона за социалните услуги противоречат на Конституцията,
Коментари Харесай

КС обяви за противоконституционни три текста от Закона за социалните услуги

Три текста от Закона за обществените услуги опонират на Конституцията, реши Конституционният съд. Според решението наредбите " дават необятни права на доставчиците да посещават и да получават персонална информация за обслужваните лица и лимитират правата на родителите в случаите на прилагане на обществени услуги от малолетни лица ".
Решенията на Конституционния съд не могат да бъдат коментирани, те ще бъдат изпълнени, разяснява тематиката пред публицисти в Министерския съвет общественият министър Деница Сачева.
Утре следва да се преглеждат в комисията по труда и обществената политика оферти, които са импортирани от ГЕРБ и Обединени патриоти във връзка с Закона за обществените услуги. Решенията на Конституционния съд също ще бъдат взети поради, добави Сачева.
Припомняме, че при започване на март Българска социалистическа партия внесе тъжба в Конституционния съд, с цел да се произнесе той опонира ли на Конституцията Законът за обществените услуги.
Левица желае изговаряне от Конституционния съд за целия закон, защото текстовете са провокирали разнопосочни отзиви в обществото.
  " През март 2019 година беше обнародван Законът за обществените услуги. Негови текстове породиха доста напрежение в българското общество и страхове за българските фамилии, за децата. Имаше и митинги. Тогава поехме ангажимент, който през днешния ден изпълняваме. Внасяме Закона за обществените услуги в Конституционния съд с 38 страници причини ", изясни тогава соцлидерката Корнелия Нинова.
Влизането в действие на закона бе отсрочено за 1 юли 2020 година точно поради митингите. Заради това общественият министър Деница Сачева организира редица срещи за разяснение на закона и туширане на напрежението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР