Три свлачища са се активирали на автомагистграла Струма, в участъка

...
Три свлачища са се активирали на автомагистграла Струма, в участъка
Коментари Харесай

3 свлачища се активираха в изграждащия се участък от АМ Струма край Благоевград

Три свлачища са се задействали на автомагистграла " Струма ", в сектора сред Благоевград и Симитли, който се построява сега. Заради едното от тях строителството е спряло преди година и половина. На инспекция в региона беше заместител -министърът на районното развиване Иван Шишков.
Още по тематиката
Голямото свлачище е директно след моста при кръговото кръстовище, което свързва автомагистралата с основен път Е-79 край Благоевград. На две места са се задействали свлачища и след новия тунел " Железница ", който ще бъде приключен през април идната година, сподели Иван Шишков.

" Останах извънредно неприятно сюрпризиран. На две от местата по Автомагистрала " Струма " има свлачища, като на едното място поради това свлачище е спряло строителството преди година и половина. Това са проблеми, които явно много време са замитани ", разяснява зам.-министърът.

Той съобщи, че стартира незабавно проучване и планиране за укрепването на свлачищата. В останалите сектори строителството на Автомагистрала " Струма " върви интензивно, сподели Иван Шишков, само че призна, че няма дефинитивно решение за трасето в Кресненското дефиле, защото се чака мнението на Министерство на околната среда и водите.

" Очакваме след решението на Министерство на околната среда и водите това нещо в действителност да се реши и да се знае действително какво ще се прави, с цел да може да се приключи Автомагистрала " Струма " ", изясни той.

За протестната подготвеност на следващия ден на компаниите от пътностроителния отрасъл, заместник-министър Шишков съобщи:

" Те са безусловно прави. Въпросът е, че някой във времето им е заречен да строят и след това някак си ще им бъде платено. Ние търсим да не е " някак си ", търсим да е законово ".

Междувременно от на следващия ден придвижването по автомагистрала " Струма ", в сектора от 23-ти до 24-ти км, в област Перник ще се реализира в двете посоки в платното за София. Заради подсилване на пътното платно и създаване на снегозащитни уреди ще бъде затворено платното за Кулата.

Предвижда се ремонтът да приключи до 20 декември. За облекчение на придвижването в най-натоварените часове се провежда реверсивно придвижване в платното за София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР